Насіння редиски Меліто F1 500г. Hazera
Опис редиски Меліто F1:
Меліто F1 - ранній редис (20-25 днів), для вирощування у відкритому і закритому грунті, використовується для свіжого споживання. Коренеплоди розміром 3-4 мм, з добре вираженим блиском, округлі, яскраво-червоні, з тонким хвостиком. Всередині плоди білого кольору, однорідної структури, без пустот. М'якоть соковита і ніжна. Маса плоду 30-35 грам. Бадилля хороша, відмінно прикріплена до редису..
Редис Меліто: опис сорту, посадка та вирощування, хвороби
Потреба людського організму у вітамінах і мікроелементах залишається високою протягом усього року. І коли навесні на ринку з'являються перші цибулю і редис, вони користуються великим попитом. Серед затребуваних сортів голландської селекції особливою популярністю користується сорт редису Меліто F 1.
Опис сорту Меліто
Коренеплоди мають рівну округлу форму, покриті товстою шкіркою яскраво-червоного кольору, що має блиск. Бадилля міцна, добре прикріплена. Структура плода однорідна, щільна і хрустка. На смак коренеплоди солодкуваті, з легкою гіркуватістю.
Головні якісні показники:
Найменування | Кількісна характеристика |
Термін дозрівання | 20 – 25 діб |
Маса плоду | 30 – 35 г |
Діаметр коренеплоду | 4 см |
Сорт Меліто невибагливий у догляді, добре переносить перепади температури. Характерною особливістю є стійкість до хвороб, розтріскування і цвітушності. Щільна структура коренеплоду і товста шкірка сприяють схоронності при транспортуванні, навіть без гички.
Підготовка ділянки для сівби редиски
Для редиски Меліто вибирається ділянку з гарним освітленням на південному схилі і не продувається вітрами. Якщо планується літня посадка культури, то підійде місце, затінене на кілька годин, т. к. редису для отримання якісних коренеплодів потрібно світловий день 12 годин. Освітленість в більш довгий період сприяє стрілкування рослин.
При підготовці проводяться роботи в наступному порядку:
- Восени ділянку перекопується, видаляються всі залишки кореневищ і частин рослин, які можуть бути укриттям для шкідників;
- Якщо ґрунт кислий (більше 7,3), проводиться вапнування - внесення під перекопування вапна з розрахунку 0,5 кг на 1 м кв. ;
- Для бідних і суглинних ґрунтів обов'язково проводиться внесення перегною (5 відер на 10 кв. м), суперфосфату - 400-500 г і калійної солі - 150-200 г;
Азотні добрива вносяться під час весняного перекопування ділянки, з розрахунку 100-150 г на 10 кв. м.
Хороші врожаї редис дає на площах, де до нього росли огірки, томати, баклажани, бобові. Не варто очікувати високого плодоношення, якщо попередники - картопля, капуста, редька. Негативно позначається на врожайності коренеплодів свіжий гній - при його наявності активно росте тільки бадилля.
Посадка і догляд редиски Меліто
Купівлю сортового насіння переважно проводити у відомих місцях з перевіреною репутацією, де є гарантія від пересортиці. Перед посівом насіння калібрують, при цьому маленьке і деформоване видаляють, оскільки воно може дати тільки неякісні коренеплоди.
Більшість насінницьких компаній проводять обробку насіння, але якщо такої не зроблено, посадковий матеріал обробляється марганцівкою і висушується. Потім, при досягненні температури в ґрунті +2 +4°С, редис висівають у ґрунт:
Підготовлена гряда боронується і маркером розмічаються борозенки для висіву насіння;
Відстань у міжряддях - 10 см, між насінням - 3-5 см, глибина загортання - 2-3 см;
Рівномірне розміщення насіння в борозенках досягається нехитрим прийомом наклеювання його на туалетний папір клейстером з борошна або крохмалю;
Насіння закривається сумішшю перегною і торфу. Якщо ґрунт легкий і родючий, то зарівнюють граблями;
Роботи проводяться у вологу похмуру погоду - редис дуже чутливий до нестачі вологи і не любить високих температур;
Після появи перших сходів проводиться проріджування, при цьому відстань між саджанцями залишається 5 см;
Відкладання проріджування на більш тривалі терміни може стати причиною цвітушності редиски;
Полив проводиться в міру пересихання, влітку - 2 рази на добу. У спекотні періоди полив має бути рясним, пересихання навіть на короткі терміни призводить до утворення дефектів у коренеплодів;
Регулярно проводяться прополки і розпушування в міжряддях - для видалення укриттів шкідників і доступу до коріння повітря;
Якщо ґрунти бідні і не удобрені, проводять 2 підживлення азотними добривами (150-200 г на 10 кв. м) на початку і в середині терміну вирощування.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Hazera |
Країна виробник | Ізраїль |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | Гібрид |
Група стиглості | Ранньостигла |
Агрономічні характеристики | |
Строки дозрівання | 23 дн |
Користувальницькі характеристики | |
Колір плоду | яскраво-червоні |
- Ціна: 2 275 ₴