Руккола дика фіолетова 50 грамів
Характерики:
- Багатолітня рослина висотою 40-60 см, з прямим, віттям, облистим, при основі грубим, обдовбаним стеблом, опушеним у нижній частині.
- Листя довгі, довгі, голі, перисторозселені, з Ланцетно-лінійними або лінійними, зубчастими або цільними болями і довгою зубчастою або перисто-нарізаною верхушкою.
- Коліри жовті різної інтенсивності.
- Рослина в травні-сентябре.
- Чудовий медонос.
- Рослинність світського, неприхітливого, добре пристосована до бідних ґрунтів.
Корисні властивості:
Використовують в їжу як приправи у свіжому вигляді, як кресс-салат, Гірчицулисту, індау. Смак гірчичне-ореховий, гостріше, ніж у індау, аромат яскраво виражений.
Листя руколи дуже соковиті, і вони широко використовуються у кулінарії. У них містяться алкалоїди та флавоноїди, які надають рослині неповторного смаку й аромату. З'їдобні і квіточки з островатим пікантним смаком. Кулінарії також використовують олію з насіння. Його додають при консервуванні овочів.
Рукола — скарбниця вітаміну С і йода. Надземна частина рослини багата на каротин, вітаміни групи В, і завдяки споживанням в їжу дворядника підвищується рівень гемоглобіну в крові та загальний тонус організму, виводиться « непоганий» холестерин. Рослина має сечогінний, лактогенний, антибактеріальний вплив, стимулює роботу шлунково-кишеного тракту, сприяє запобіганню злока-честяних пухлин.
Рукола — головний друг худої дівчини. Жоден інший салат не справляє такого позитивного впливу на обмін речовин.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Салат |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | гібрид |
Класс семян | Еліта |
ГМО | Ні |
- Ціна: 300 ₴