Базилик Лімонник 50г
Базилик (Basilicum) Це всесвітньо відома рослина, яку використовують як приправу в багатьох кухнях.Існує два види цих рослин: базиліка лимонного гібридного і базиліка овочів. Обидва види належать до родини губоцвітих. Другий вид — менш відомий, але часто його використовують для приготування їжі з риби, тому що базиліка лимонного смаку й запаху. Базилик овочів - це популярна пряно-вкусова рослина, яка додає у величезну кількість страв в італійській кухні, російській, французькій та т.п.
Базилик лимонний: вирощування і застосування.
Використання. Якщо вирощувати рослину заради їжі, то не можна допускати цвітіння базиліки, бо після того, як з’являться квіти, листя рослини стає неякісним і жорстким. Найліпше використовувати молоді аркуші, щоб їсти зелень. Щоб після зрізу рослина не перестала рости, потрібно залишити 2-4 листка на стебло. А якщо з'явилися бутони, то їх відразу ж треба оббирати.
На сонці не можна сушити базиліку, вона втратить свій смак і аромат, робити це слід тільки в тіні і в приміщенні, що провітрюється. Їжу можна використовувати як сухі листочки, так і свіжі.
Деколи базиліки застосовують у народній медицині та гомеопатії.
Вирощування. Ця рослина досить неприваблива, вона може рости і на городі, і на підвіконні. Основні умови - це сонце, регулярний полив і тепло.
Якщо базиліка росте в контейнерах, тоді її потрібно удобрювати азотним добривом. Якщо в кімнаті встановлено спеціальне освітлення для рослин, то можна вирощувати базиліку на підвіконні цілий рік.
Основні атрибути | |
---|---|
ГМО | 0 |
Культура | Базилік |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Ґатунок/Гібрид | гібрид |
Класс семян | Еліта |
- Ціна: 250 ₴