Як правильно підготувати насіння до посіву томатів
Як правильно підготувати насіння до посіву томатів
Все починається з маленького плоского насіння, дивним чином зберігає в собі всю силу і міць майбутньої рослини. Особисто я вважаю, що успіх майбутнього врожаю закладається саме в момент підготовки насіння. Маніпуляції, які необхідно з ними зробити до того, як помістити в землю, дуже прості, але не можна нехтувати ні одним етапом підготовки.
Відразу скажу: на підготовку насіння у вас піде як мінімум три дні, так що не поспішайте разом з ними діставати горщики або посадочні ящики.
Головне, я вважаю,— це здоровий і якісний посадковий матеріал. Що посадиш — то і виростиш. Тому перше, чим я займаюся, готуючись до посіву розсади — це розбір насіння.
У мене насіння свої, але і з покупними потрібно проробляти ті ж маніпуляції. Придивіться уважно до кожного насіння: наскільки воно велике, акуратне, симетричне? У кожному з них закладений образ майбутнього рослини, і вже зараз, уважно придивившись, ви способи внутрішнім поглядом побачити кущі поспевающих помідорів. Візьміть лише ті насіння, які f «пообіцяють» вам гарні, здорові, сильні рослини.
До речі, наступним етапом буде саме турбота про здоров'я рослин — насіння необхідно обробити в розчині марганцевокислого калію (1 г марганцю на 1 склянку води). Розчин повинен вийти кольору стиглої вишні. Насіння покладіть в полотняний мішечок або шматок марлі і опустіть на 15-20 хв у розчин, а потім промийте водою. Така обробка запобігає розвитку багатьох хвороб, а також сприяє схожості насіння.
Но это еще не все. Теперь семена нужно «покормить» — замочить в питательном растворе. Лично я не знаю ничего лучше, чем раствор древесной золы (1 столовая ложка на 1 литр воды). Но понимаю, что не у всех есть дровяная печь — неиссякающий источник этого ценнейшего удобрения,— поэтому предлагаю и другие варианты растворов: жидкое удобрение «Идеал» (1 столовая ложка на 1 литр воды) или порошок гумата натрия (1/4 чайной ложки на 1 литр воды).
Температура розчину повинна бути кімнатної або трохи тепліше. Насіння в мішечках опускають в розчин на 12 годин, після чого, не промиваючи, поміщають в чисту воду і залишають в теплому місці ще на 24 години. Ця процедура особливо важлива для великих насіння томату.
Наступний етап — загартовування насіння. Ви ж не хочете, щоб ваші помідори страждали навіть від легких холодів? Насіння поміщають в сіни, в підпідлогу, на терасу, в холодильник (температура повинна бути +1..2 °С, але не нижче!) і залишають на дві доби, час від часу обприскуючи чистою водою, щоб тканинні мішечки не підсохли. Після охолодження насіння відразу ж сіють в грунт, де вони дають швидкі дружні сходи.
- Добрива і біостимулятори Forcrop (Форкроп) - виробник ІспаніяПродукти торгової марки "Forcrop" це результат спільної роботи вчених хіміків, агробіологів і агрономів, заснований на реалльному досвіді вирощування рослин в більш ніж 70 країнах світу. Сьогодні і у нас є можливість користуватися унікальними продуктами для отримання високих результатів урожаю та якості продукції. Одним з перимуществ є чітка класифікація продуктів і їх висока спеціалізація вирішення тих чи інших проблем вирощування, поліпшення показників живлення рослин або захисту від...Повна версія статті