Термін придатності — до 12.2018г
Капуста Іюнська 500 г.
Чудовий раннє стиглий сорт, період від появи сходжень до технічної стиглості становить 92-100 днів.
Рослини витримують весняні заморожування до -5 °C, завдяки чому стає можливою рання посадка і, відповідно, раннє отримання врожаю.
Шкіряні некрупні, круглі, середньої щільності. Маса 1-2,4 кг. Вирізняються високим вмістом вітаміну С. Використовуються у свіжому вигляді та у всіх видах домашньої кулінарії.
Капуста білочана "Іюньська" — холодностійкий сорт, який переносить весняні заморожування без втрати врожайності.
Насіння на розсаду висіває наприкінці березня — на початку квітня, висаджувати в ґрунт рослини можна вже в майці, після появи 5-6 справжнього листя, попередньо загартувавши. Для кращого формування розсади кожній рослині варто відводити квадрат живлення у 5 кв.см.
Найкращими ґрунтами для вирощування капусти вважаються слабокислі, куточки. Як попередники підійдуть будь-які бобові, гарбузові, картопля, багаторічні трави.
Рослини потребують регулярного рясного поливання, розпушування ґрунту, підживлення органічними та мінеральними добривами.
До висаджування розсада готова через 30 — 45 днів після появи виходів, коли вона має 4 — 5 справжніх листочків. Під час саджання розсади на відкритий ґрунт на початку травня, капуста досягає технічної стиглості в третьому декаді червня.
Листова розетка піднята, досить компактна, діаметром 40 — 50 см. Листя світло-зеленого забарвлення, цільне, слабопухирчасте, дрібне, зі слабким восковим нальотом; край аркуша слабохвильовий. Шкіряні однорідні, ніжні, соковиті, масою 1,2 — 2,5 кг (максимум — 5 кг), мають округлу або плоскокруглу форму; зовнішнє забарвлення насичене світло-зелене, на розрізі — біло-жовта; щільність кочана середня (оцінюється на 4 бали). Внутрішня корчіга середньої довжини. Урожайність товарних кочанів — 360 — 640 ц/га, або 3 — 7 кг/кв.метр. Вихід товарної продукції високий — 97%.
Листова розетка піднята, досить компактна, діаметром 40 — 50 см. Листя світло-зеленого забарвлення, цільне, слабопухирчасте, дрібне, зі слабким восковим нальотом; край аркуша слабохвильовий. Шкіряні однорідні, ніжні, соковиті, масою 1,2 — 2,5 кг (максимум — 5 кг), мають округлу або плоскокруглу форму; зовнішнє забарвлення насичене світло-зелене, на розрізі — біло-жовта; щільність кочана середня (оцінюється на 4 бали). Внутрішня корчіга середньої довжини. Урожайність товарних кочанів — 360 — 640 ц/га, або 3 — 7 кг/кв.метр. Вихід товарної продукції високий — 97%.
Цей сорт рекомендується для споживання у свіжому вигляді в літній період. Підходить для товарного виробництва (основна маса врожаю дозріває одночасно). Смакові якості чудові. Капуста Жуньська характеризується середньою стійкістю до розтріскування кочанів, ушкодження капустою мухою й похолоданням (витримує заморожування до мінус 2-5 °C), однак сприйнятлива до кіле.
Плюси сорту: висока врожайність, ранньостиглість, дружне дозрівання, високі смакові та товарні якості, стійкість до весняних заморозків.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Satimex |
Країна виробник | Німеччина |
Культура | Капуста |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | гібрид |
Класс семян | Еліта |
ГМО | Ні |
Група стиглості | Ранньостигла |
- Ціна: 300 ₴