Раннеспілий сорт солодкої редьки (дайкон).
Від повних відходів до технічної стиглості 35-40 днів. Корнеплоди довгі (достигають 50 см і більше), циліндричної форми, білого кольору, масою 200-300 г (окремі плоди можуть досягати 1,0 і більше кг). М'якоть біла, соковита, щільної консистенції, ніжна, слабо-гостра на смак. Корнеплоди легко витримуються з ґрунту. Сорт холодостійкий.
Придатний для посіву у відкритий і закритий ґрунт. Під час перебування в літню-осінній період коренеплоди можна закладати на зберігання. Характерною особливістю сорту Гулівер є висока товарність і врожайність (60-70 т/га) плодів.
Корнеплоди середньоранного дайкона Гулівер використовуються у свіжому, вареному та солоному вигляді. Дайкон — невибаглива рослина й може рости на різних типах ґрунту, проте найбільшу врожайність дає на легких, родючих ґрунтах.
Оптимальний термін посів насіння — з 10 по 20 липня в північних районах і з 20 липня по 10-15 серпня — у південних. Схеми посіву залежать від способу поливання та від наявності техніки, яка використовуватиметься під час оброблення цієї культури.
Під час використання дощу рекомендуємо використовувати схему: 40-45 см х 15-17 см. На крапельному поливі: 15+15+15 х 6-8 см, або 50+10+27+10+27+10+27 х 6-8 см. Під час поливання дайкон рекомендуємо висівати на грядки завширшки 14 см у два ряди. Схема посіву примітна: 50-60 см х 25-40 см.
Глибина закладення насіння від 1,5 до 3 см. Після появи виходів і утворення 2-3 справжніх листя рослини прореджують. Прибирання коренеплодів треба проводити в суху погоду — це дасть змогу продовжити період лежкості коренеплодів дайкона Гулівер.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Редис |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | гібрид |
Група стиглості | Ранньостигла |
Класс семян | Еліта |
ГМО | Ні |
Виробник | Nasko |
- Ціна: 20 ₴